Home » IBM » Storage Technical V1 C9020-668 Study Guide (Q1-Q10)

Storage Technical V1 C9020-668 Study Guide: 

1.A customer wants to improve overall. workload performance and is considering adding either an IBM Storwize V7000F or an !BM FlashSystem A9000 to the environment.
Which key performance characteristic differentiates these two products?
A. Queue time
B. Connect time
C. Cache hit rate
D. Latency
Answer: D

2.A solution architect has determined the amount of spindles needed to satisfy performance and RAID level requirements for an IBM DS8886.
Which tool provides information on the number of spare drives included in the system?
A. Capacity Magic
B Disk Magic
C. e-config
D. STAT
Answer: A

3.A customer needs to import and export volumes between IBM Spectrum Virtualize clusters that are geographically separated.
How can this be accomplished?
A. Implement IBM Spectrum Archive
B. Snapshots with Transparent Cloud Tiering
C. Utilize tiering-to-tape media
D. Create image mode voIumes
Answer: B

4.Which IBM flash System A9000 function enables the division of storage system administration tasks into logical domains?
A. Access-based permissions
B. Storage-based permissions
C. Interface-based permissions
D. Role-based permissions
Answer: D

5.A customer has multiple data types and is looking for space savings on the storage environment.
Which data type can benefit from Real-time Compression?
A. Encrypted user documents
B. Virtual servers
C. Media files
D. Compressed database files
Answer: B

6.Which OpenStack component allows management of IBM XIV and IBM DS8884 through a dashboard that gives administrators control while empowering users to provision resources through a web interface?
A. Cinder
B. Swift
C. Horizon
D. Nova
Answer: C

7.A customer is interested in purchasing an IBM TS7650G ProtecTIER Gateway for its production site and one for replication at its DR site, The DR site is a target only site
How is the cost of the solution affected by the replication?
A. ProtecTIER replication licensing is required at both sites.
B. ProtecTIER replication is included with base license
C. ProtecTIER replication licensing is required at the primary site only.
D. ProtecTIER replication is included with hardware and no license is required
Answer: A

8.A customer asks about the implication of replacing a current tape library with a single disk-only IBM TS7760.
Which key point should the technical specialist address?
A. Identify the current provision for tape vaulting and disaster recovery.
B. Check whether current tape media is encrypted.
C. Confirm the compression ratio on the tapes to calculate the disk space needed.
D. Validate that the new virtual library emulates the correct drive type.
Answer: D

9.IBM has proposed Easy Tier as part of a storage solution to address less-active data on flash in a storage environment.
How does Easy Tier address this problem?
A. It moves data to cloud storage.
B. It creates space-efficient flash copies.
C. It moves data to the appropriate tier.
D. It archives data to tape
Answer: C

10.How does an BM XIV System provide a guarantee of consistent performance even under the most dynamically changing elastic cloud workload environments?
A. Use of a distributed grid architecture
B. Support for multiple versions of OpenStack software
C. Built in performance monitoring of key resources
D. Capacity on Demand addition of useable storage
Answer: A

C9020-668 Study Guide(Q11-Q20): http://www.c4040-221.com/storage-technical-v1-c9020-668-study-guide-q11-q20/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *